En støbejernspande til induktion er i sig selv magnetisk og dermed det perfekte valg, når du leder efter gryder til induktion. Vi har sat os for at undersøge, hvilke muligheder du har, hvis du gerne vil forkæle dig selv eller en anden med en induktions støbejernspande. Se de lækre støbejernspander til induktion og få gode råd til, hvordan du finder den bedste støbejernspande til induktion til dig og din husholdning. Få også gode råd til pleje af støbejernspander.
Forkæl den gode bøf med en støbejerns stegepande til induktion
En støbejerns stegepande kan opnå virkelig høje temperatur, hvis du har en smule tålmodighed, når du varmer panden op. Den jævne varmefordeling, de høje temperaturer og dens evne til at opretholde varmen, sikrer dig den helt perfekte stegeskorpe på dit kød såvel som dine grøntsager.
Støbejern og induktion er det perfekte match
Støbejern og induktion passer sammen som hånd i handske. For at induktionskogeplader og stegepander er forenelige, så skal panden være magnetisk. Det betyder, at man ofte er nødt til at lave en speciel magnetisk legering på bunden af pander og gryder til induktion.
Det er dog ikke tilfældet med en induktionspande af støbejern, da støbejern er magnetisk i sig selv. Derfor vil du også opleve at udvalget af stegepander til induktion i støbejern er stort og spændende.
Sådan plejer du din støbejernspande
Støbejern har ikke godt af vand og sæbe og bør derfor aldrig sættes i opvaskemaskinen. Som oftest er din støbejernspande til induktion allerede forbehandlet med olie, når du køber den, så den er klar til brug.
Men du kan forlænge levetiden på din pande og give den en “slip-let” overflade ved at gnide den med lidt solsikke-, raps- eller vindruekerneolie. Olivenolie og kokosolie er ikke velegnet til dette formål
Værd at overveje når du køber stegepander til induktion
Hvor stor skal din støbejernsstegepande være? Den normale størrelse på en stegepande er 28 cm.
Har du brug for mere end én pande til induktion? Afhængig af hvor glad du er for at stå i køkkenet eller hvor stor familien er, så kan det være en fordel med mere en én pande. Eventuelt en stor på 28 cm og en mindre på 15 cm.
Vær opmærksom på håndtaget. Du kan holde maden varm på støbejernspanden ved at sætte den i ovnen. Det kræver dog, at du ikke vælger en model med træhåndtag eller lignende der ikke er varmebestandigt.