FAQ

Kan man bruge induktionsgryder på et almindeligt komfur?


I modsætning til hvad mange tror, kan induktionsgryder sagtens bruges på elektriske komfurer samt gaskomfurer og ikke kun på induktionskomfurer. 

Induktionsgryder har magnetiske egenskaber, mens resten af disse gryder er bygget på samme måde som dit traditionelle kogegrej. Det gør, at induktionsgryder er perfekte til ethvert komfur.

Det er dog vigtigt at bemærke, at ikke alle gryder er kompatible med induktionskomfurer. Til gengæld kan alle induktionsgryder bruges på ethvert almindeligt komfur.

Kan induktionsgryder bruges på keramisk komfur?


I og med at keramiske kogeplader ikke har brug for noget særligt kogegrej, kan du sagtens bruge induktionsgryder. 

En af de største fordele ved at have et keramisk komfur er, at du ikke skal investere i nye gryder. Du kan bare bruge dem, du allerede har i dit køkkenskab såsom induktionsgryder. 

Hvilke gryder kan bruges til induktion?


Har du et induktionskomfur, skal du finde ud af, hvilke gryder du skal bruge. Der er en stor chance for, at du allerede har det, du skal bruge. Du skal nemlig benytte dig af gryder med magnetiske egenskaber. 

Alle dine gryder skal have en magnetisk bund, der består af jern. Men hvilke gryder er bedst til induktion? Det kan eksempelvis være gryder af støbejern eller magnetisk rustfrit stål. 

Har du gryder, der er lavet af for eksempel aluminium eller kobber, fungerer disse kun, hvis bunden indeholder jern. De skal desuden også være designet til brug på et induktionskomfur.

Hvordan tjekker man gryder til induktion?


Den enkleste måde at tjekke, om dine gryder kan bruges på et induktionskomfur, er ved at kigge på emballagen. De fleste producenter placerer nemlig et induktionssymbol på emballagen af gryder, der kan bruges på induktionskomfurer.

En alternativ metode er at udføre en test med en magnet, hvis du ikke har emballagen, eller du ikke kan se noget på den. Her skal du bare placere en magnet i bunden af gryden. 

Hvis magneten klæber sig fast til grydens bund, består bunden af nok jern til, at den kan anvendes på din induktionskogeplade. Klæber magneten sig slet ikke fast til gryden, anbefales det ikke, at du bruger den til induktion.

Hvordan virker induktionsgryder?


Induktion er elektromagnetisk. Denne type af komfur eller kogeplade fungerer derfor ikke på samme måde sammenlignet med eksempelvis gaskomfurer eller elektriske komfurer. Induktion gør nemlig brug af et elektromagnetisk felt til at skabe varme, som hjælper dig med at tilberede maden på komfuret.

Det betyder også, at induktionsgryder ikke er præcis de samme som almindelige gryder. De er magnetiske i bunden. Har du en induktionsgryde på et induktionskomfur, er det desuden kun gryden, der bliver varm, mens kogepladen forbliver kølig.