Stegegryde induktion

Går du op i madlavning og er du på udkig efter en stegegryde til induktion, så er du havnet det rette sted. Vi vil rigtig gerne gøre det hurtigere og mere enkelt for dig at finde det køkkenudstyr til induktion, du har brug for. Derfor har vi undersøgt markedet for dig og har her samlet de absolut bedste induktions stegegryder. Det gør det let for dig, når du skal danne dig et overblik og finde den bedste induktions stegegryde til den bedste pris til dig og din familie. Læs med videre og find DIN favorit:

GRATIS FRAGT
Holm Stegegryde m/ låg
Din pris: 439,-
GRATIS FRAGT
Muurikka Stegegryde (wok) uden ben
Din pris: 793,-
GRATIS FRAGT
Ronneby Bruk Stegegryde med glaslåg 4 liter
Din pris: 621,-
GRATIS FRAGT
Ronneby Bruk Stegegryde med glaslåg 5 liter
Din pris: 701,-
GRATIS FRAGT
Ronneby Bruk Stegegryde med glaslåg 7 liter
Din pris: 1.289,-
GRATIS FRAGT
Weber 2-i-1 stegegryde
Din pris: 1.299,-
GRATIS FRAGT
Satake Stegegryde med Glaslåg Letvægtsstøbejern 24 cm.
Din pris: 580,-
GRATIS FRAGT
Eva Trio Stegegryde støbejern 32 cm.
Din pris: 1.049,-
GRATIS FRAGT
Ronneby Bruk Stegegryde med glaslåg 4 liter
Din pris: 612,-
GRATIS FRAGT
Ronneby Bruk Stegegryde med glaslåg 5 liter
Din pris: 773,-
GRATIS FRAGT
Ronneby Bruk Stegegryde med glaslåg 7 liter
Din pris: 1.289,-
GRATIS FRAGT
Muurikka Stegegryde (wok) uden ben
Din pris: 699,-
Indlæs flere

Stort udvalg af stegegryder til induktion

Mad skaber glæde, men det skal også være en fornøjelse at stå i køkkenet og tilberede den og det er det, hvis udstyret er i orden. Veltilberedt mad kræver, at du har den helt rigtige stegegryde og derfor har vi været ude og undersøge hvilke muligheder du har og hjælpe dig med at finde den helt rigtige gryde i det kæmpe udvalg af stegegryder til induktion, der er derude. 

Vi guider dig gennem et stort og spændende udvalg af køkkenudstyr i højeste kvalitet. Herunder stegegryder til induktion. Du finder ikke kun mange forskellige modeller, men også mange forskellige størrelser og design. Det er altså intet problem at finde en stegegryde, der passer ind i din køkkenindretning og dine andre potter og pander.

Nogle af de spørgsmål som du skal stå med, når du vælger den rette gryde er: Non stick eller ikke non stick belægning? Skal materialet være rustfrit stål, støbejern eller aluminum? Skal det være høj kvalitet over pris eller omvendt? Skal det være en stor stegegryde til induktion eller en lille? Skal den have praktisk glaslåg, intet låg eller noget tredje? Skal gryden have håndtag eller ej? Skal det være lækkert designe eller høj kvalitet – eller begge?

Bliv Masterchef i dit eget køkken

Med en kvalitets stegegryde til induktion får du en fænomenal varmeevne- og fordeling, som gør det til en leg at lave spændende og velsmagende retter til familie og venner.

Eksperimenter med langtidstilberedning uden at være bange for at maden brænder på, med en stegegryde til induktion der har en slip-let belægning eller med en støbejernsgryde, der er uovertruffen, når det kommer til at fordele varmen jævnt og holde en konstant temperatur. 

Elsker du støbejern, men har du svært ved at håndtere de tunge gryder, så kan du med fordel vælge en stegegryde, der er lavet i aluminium med støbejerns look. Denne type stegegryde har de samme kvaliteter, men vejer det halve.

Vælg lækkert design og server direkte fra stegegryden

Som du kan se af de stegegryder, vi allerede har præsenteret dig for, så er der stort set ikke den stegegryde på markedet, som du ikke kan finde repræsenteret her på siden.

Det giver dig mulighed for ikke kun at finde en stegegryde induktion, som passer til dine behov og har den rette størrelse til dit induktionskomfur, men også at vælge mellem lækkert design, højeste kvalitet og rette emalje.

En stegegryde behøver jo ikke kun at være funktionel – hvorfor ikke vælge en der samtidig er så lækkert designet, at du sagtens kan servere direkte fra den og spare opvask. Kort sagt, din steggryde behøver ikke forblive i køkkenet – og med forskellige egenskaber og forskellige størrelser har du altid en, som passer til din ønskede tilberedning.

Derfor kan du også både finde induktions stegegryder i klassisk design, der passer ind i alle køkkener men også iøjnefaldende og særdeles trendy induktions stegegryder i sæsonens stærke farver (dvs. farven på emalje).

Dét skal du have fokus på, når du køber stegegryde til induktion

Forskellige gryder har forskellige egenskaber, og derfor kan valget ofte være svært. Vi har forsøgt at samle de tips, som vi synes du særligt skal være opmærksom på, når du skal ud og købe dine første stegegryde til induktion – eller hvis du blot er på udkig efter en tilføjelse til køkkenet. Gryder er ikke bare gryder – gryderetter er ikke bare mad. Du skal vælge din gryde som du ville vælge din bil – og dette omfatter til arbejde med at undersøge markedet.

5 Tips til at vælge den rette stegegryde til induktion

1. Vælg god kvalitet

Det er vigtigt, at en stegegryde til induktion er magnetisk nok til, at fungere korrekt på dit induktionskomfur. Når man først dykker ned i alle anmeldelser af de mange gryder på markedet, så er dette ikke altid noget du skal tage for givet. Den højeste kvalitet er ikke blot noget som påvirker levetiden af dine stegegryder, men også som faktisk betyder som de kan benyttes på dit komfur.

Herudover går non stick belægning og høj kvalitet også hånd i hånd. Det er ikke givet at din gryde kommer med “nok” non stick belægning, hvis dette ikke har været i fokus hos producenten. Materialevalget er også vigtigt at betragte ift. belægningen i bunden af gryden. Eksempelvis vil du med støbejernsgryder opleve, at belægningen og non stick funtktionen er vigtigere end f.eks. med aluminium og rustfrit stål.

2. Varmeeffektivitet

Varmeeffektivitet og kvalitet hænger sammen. Er stegegryden ikke magnetisk nok, så vil den ikke være varmeeffektiv. Dette har en stor betydning for, hvor længe du skal bruge på at lave din mad (selvom det rette låg til stegegryden også har en stor effekt på dette punkt). Dette vil have en effekt på din økonomi (strømmen der bruges til madlavningen) og den faktiske tid (hvor længe skal du egentlig bruge på at lave mad).

I disse situationer skal du overveje, hvor vigtigt varmeeffektivitet er for dig. Skal det være billigt at lave mad eller er dette ikke vigtigt*? skal det være hurtigt at lave mad eller er dette ikke vigtigt?

Er dine gryder magnetiske nok?

Herudover kan du bruge disse tips til at få afklaret, om det magnetiske element i gryden er optimal ift. dit komfur. Jo bedre et resultat jo bedre en jævn varmefordeling opnår du og herved bedre resultat af din stegegryde induktion generelt.

  1. Hvis magneten klæber til undersiden af gryden, fungerer dit kogegrejet på en induktionskogeplader.
  2. Hvis magneten griber blødt fat i gryden, har du muligvis ikke god succes med den på din kogeplade.
  3. Hvis der ikke er træk i magneten, når den sættes på komfuret, indeholder den ikke de rigtige metaller og genererer ikke varme.

*Det skal nævnes at induktionskomfur pr. definition ofte vil være det billige alternativ, da det gennemsnitligt er billigere at lave mad på sådan et.

3. Støjniveau

Vær opmærksom på, at gryden ikke står og larmer på blusset. Det er særlig et problem der opstår, hvis induktions stegegryden består af flere lag. Dette tip kan være svært at afklare inden gryden tages i brug. Men du skal starte med at stille dig selv spørgsmålet; Må min gryde larme under madlavningen? eller er stilheden det vigtigste? Kan du nedsætte støjen med et låg?

Hvis du, som mange andre danskere, har et åbent køkkenalrum, så kan det være vigtigere at overveje, end hvis du har et køkken som kan afskærmes fra resten af huset. Det generelle tip er, at den mest støjsvage stegegryde er af støbejernsgryde og på anden pladsen finder du rustfrit stål med non stick – og på sidste pladsen ses ofte aluminium. Det er dog vigtigt at nævne, at man ikke kan slippe 100% for lyden med induktion – alle varmekilder har hver deres ulempe og med induktion er faktum, at støjniveauet generelt er højere end alle varmekilder du tidligere har benyttet. Derfor kan du ikke få en stegegryde til induktion som ikke “larmer” bare en lille smule.

Du kan dog nedsætte denne støj ved at vælge rette materiale, men du kan også nedsætte selve støjen fra maden (men ikke fra selve gryden), ved at gøre brug af f.eks. låg. Et glaslåg gør det ofte muligt nemt at se maden, uden at skulle åbne dertil løbende, og således nedsætter du støjen fra selve maden. Ikke alle stegegryder kommer med låg, og det er ikke alle stegegryder hvortil du nemt kan tilkøbe låg, så er støjniveau vigtigt, så sikre at låg medfølger fra starten.

4. Levetid

Hvor mange år forventer du at din gryde holder? altså hvor høj kvalitet skal der være tale om? Jo lavere kvalitet du vælger, jo mere “forsigtig” skal du være med brugen heraf. Ønsker du f.eks. at bruge metalredskaber på gryden? Skal den kunne holde til opvask og opvaskemiddel? Det kan en stegegryde til induktion som udgangspunkt godt, men endnu mere, hvis der er tale om den helt rigtige stegegryde i høj kvalitet.

Et andet overset tip ift. at forlænge levetiden er, at du skal anskaffe dig en stegegryde med håndtag. Et håndtag er nemlig med til at reducere skader grundet tab. Du skal stege i en stegegryde og gerne under høj varme i lang tid. Du har betalt for den rette emalje for at gryden kan håndtere høj varme, og derfor er tippet at sikre at det rette håndtag (og også låg pga. muligheden for at maden sprøjter) med til at forlænge levetiden – du taber simpelthen ikke gryden lige så meget.

Det ekstra tip hertil er at spørge dig selv, om du ønsker at kunne bruge din stegegryde i ovnen? Hvis dette er tilfældet, så ska du vælge den helt rigtige stegegryde med håndtag. Her skal du nemlig være sikker på at både låg og håndtag kan klare den, ofte, højere varme fra ovnen. Det er ofte ikke selve gryden og dennes emalje /coating der oplever begrænsningerne, men f.eks. et låg som kan have begrænsningerne.

5. Design

Vores tip nummer 5 vil være det simpleste af alle. Det er vores erfaringer, at hvis du vælger lækkert design så kommer du længst. Det vi ser er, at man har mere lyst til at stå for tilberedningen og passe på gryden, hvis man faktisk synes den har et lækkert design. Derfor, hvis du har fulgt alle tips, og burde købe en støbejernsgryde, så kan det fortsat være den bedste ide at vælge en i aluminium eller en non stick rustfrit stål med det rette låg, fordi du synes denne har et mere lækkert design.